Welkom aan boord

Wij heten u welkom op ons schip Luna Azul,  een originele viskotter uit 1951. We brengen u naar onze warme ruime ontvangstruimte onderin het schip,  waar we rustig een kopje koffie of thee drinken en een mooie plek is gemaakt om uw urn te plaatsen. Daar wachten we  tot iedereen aan boord is en maakt u kennis met uw gastvrouw die de uitvaart samen met u zal begeleiden. Hier bespreken we hoe u de ceremonie wilt en krijgt u een veiligheidsinstructie. We gaan naar het dek, waar een mooie krans en touwknoop voor u gemaakt zijn om de urn neer te zetten en de bloemen neer te leggen, ook een foto is daar erg mooi bij.

We varen voor de kust van Scheveningen maar kunnen ook naar verschillende andere plaatsen varen vanuit Scheveningen, we kunnen u zelfs in Rotterdam ophalen .

 

Ceremonie

Hier gaat u de kapitein van het schip ontmoeten. De kapitein zal de landvlag halfstok hangen als de as van de overledene aan boord is en zal uw dierbare naar de laatste rustplaats brengen onder maritieme tradities. Er wordt naar de plek gevaren waar de as verstrooiing of as bijzetting ( hierbij wordt de as overgezet in een biologish afbreekbare urn die u rustig in zee laat zakken hierbij ziet u geen as)  plaats zal vinden en het schip wordt stilgelegd.

We luiden 6 maal de bel.

Als het schip stil ligt,  is er ruim de tijd om persoonlijke afscheidswoorden,  speciale wensen of een stilte moment uit te voeren rond de urn. De as verstrooiing of as bijzetting zal plaatsvinden. Hierna wordt de bloemengroet gebracht. De kapitein vaart een ronde om de laatste rustplaats en de zee staat even stil. De scheepshoorn wordt als eerbetoon 3 maal geblazen 2x kort en 1 x lang  voor we weer terugvaren naar de haven. Het stoffelijk overschot is opgenomen in de oneindigheid van de zee.

u kunt proosten.

u kunt muziek opzetten   laat u me dat van tevoren weten zodat we het kunnen downloaden en via de boxen af kunnen spelen

1 Keer per maand zullen we een datum hebben waar u met meerdere families u afscheid kunt beleven. Deze datum komt bij reserveren naar boven.

Er zal voor iedere familie een privémoment zijn om de ceremonie uit te voeren.

De terugvaart

De landvlag wordt gehesen en u heeft de vrijheid van de wereldwijde zeeën en oceanen beleefd. Dit zal een blijvende  dierbare herinnering zijn. Rustig varen we terug naar de haven van Scheveningen,  waar u in onze ontvangstruimte kan napraten met uw dierbaren en u favoriete hapje of drankje nuttigen. 

Bekijk onze tarieven

Heeft u specifieke wensen dan gaan wij daar graag in mee en nemen er alle tijd voor.

Maximaal
45 personen

Asverstrooiing
Dagelijks

Asverstrooiing opstapvaart
1x per maand

Herdenkingsvaart
Mogelijk

Asverstrooiing
voor huisdieren

Wat doen wij voor u

Wij kunnen u veel uit handen nemen. Bijvoorbeeld;

  • De as ophalen uit het crematorium en overzetten in as verstrooikoker of zee urn.
  • De muziek voor u regelen.
  • Het afscheidswoord voor u vertellen.
  • Het stiltemoment aankondigen.
  • De as verstrooiing of as bijzetting voor u doen.

Overige mogelijkheden

Zee urn

De zee urn is er in verschillende modellen en materialen die wij voor u hebben. De zee urn laten we zakken met touw is biologisch afbreekbaar en zakt langzaam naar de zeebodem.

As strooibus

De as strooibus wordt gebruikt om de as verstrooiing uit te voeren op zee.

Deze as strooibussen, hebben wij voor u in verschillende modellen.

Bloemen:
Vanuit Rederij Aquamarijn zal er uit respect voor de overledene een bloemengroet gegeven worden.

Maritiem kaart:
U kunt bij ons een certificaat met geografische positie krijgen met de route die we gevaren hebben.

Huisdieren

1 keer per 3 maanden zullen we een datum hebben waar u met meerdere families het afscheid van uw huisdier kunt beleven.

Er zal voor elke familie een prive moment zijn om uw ceremonie uit te voeren.

Bij reserveren komt de datum naar boven.

Herdenkingsvaart

Herdenking vaart of  herinnering vaart,  waar we met u terugvaren naar de geografische plaats van neerlating om daar een moment van bezinning en het plaatsen van een bloemengroet te beleven.

Maximum aantal 45 personen.

Bekijk onze tarieven

Zee-urnen

Bij Rederij Aquamarijn kunt u ook speciale zee-urnen bestellen. De urnen zijn alleen op aanvraag te bestellen. Bestel de zee-urn minimaal 1 dag van te voren.

Bekijk ons aanbod aan urnen

Zee-urn Messing

Impressie

Asverstrooiing inplannen

Maak direct een afspraak via ons online formulier. Of bekijk de arrangementenpagina voor alle tarieven en beschikbare tijden.

Graag meer informatie ontvangen?

Dien een terugbelverzoek in of vraag een antwoord per mail.